Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Dec, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Dalam Ruang Inilah Playstation Gagal Saingi Nintendo Switch

Dalam kalangan tiga konsol permainan utama dunia, nama Nintendo Switch seperti ditenggelami reputasi PlayStation 4 dan juga Xbox One. Walau bagaimanapun, daripada sudut inovasi dan kekreatifan, tidak siapa boleh menyaingi Nintendo. Terbaru, Nintendo mengumumkan Nintendo Labo.

Nintedo Labo adalah sesuatu yang belum pernah diimplementasikan oleh mana-mana pengeluar konsol sebelum ini. Ia menggabungkan kecanggihan Nintendo Switch dengan skill DIY pengguna.

Dalam projek labo, pengguna diberikan satu kadbod telah diprapotong dan mereka perlu melipatnya mengikut arahan untuk membentuk struktur khas. Salah satu struktur tersebut adalah piano.

Pada piano itu akan ada beberapa slot untuk memasukkan alat kawalan dan paparan Nintendo Switch. Pengguna memberi input pada struktur yang seterusnya akan dikesan oleh konsol permainan bagi menentukan tindak balas yang sesuai.

Untuk permulaan, terdapat dua set Nintendo Labo akan dijual iaitu Variety Kit dan Robot Kit. Dalam Variety Kit yang berharga USD 69.99 (RM 277), anda akan terima 5 model struktur iaitu:

  • Kereta
  • Joran
  • Rumah
  • Motorsikal
  • Piano

Dalam Robot Kit yang berharga USD 79.99 (RM 316.60) pula anda akan terima set beg galas serta gogal kadbod.

[Sumber: Nintendo]

BACA  Tidak perlu mendaftar MySejahtera jika mengisi minyak sahaja