fbpx

LG V30 Yang Diperkasa AI Paling Canggih LG Akan Sertai MWC 2018

LG Electronics (LG) tidak akan memperkenalkan telefon baru yang baru di MWC kali ini. Sebaliknya mereka akan membawakan telefon LG V30 yang telah mereka lancarkan pada tahun 2017 di MWC 2018 tetapi dengan satu penambahbaikkan yang nyata. Pada telefon itu, LG akan menyuntik teknologi AI yang dibangunkan sendiri oleh mereka untuk telefon pintar.

Vision AI akan terus menguatkan kemampuan dwikamera belakang yang ada pada LG V30 yang sudah sedia hebat. Ia mampu menganalisis objek dan persekitaran bagi mencadangkan tetapan kamera yang sesuai daripada 8 iatu

  1. potret
  2. makanan
  3. haiwan
  4. landskap
  5. seni bina
  6. bunga
  7. matahari terbit
  8. matahari terbenam

Contohnya, apabila AI mengesan anda menghalakan lensa kearah makanan, ia akan menjadikan gambar lebih suam untuk membangkitkan selera.

Pembantu beli belah juga adalah salah satu kebolehan Vision AI. Kamera akan menganalisis objek dan terus mencari produk itu di internet. Ia juga pintar untuk membaca kod QR tanpa memerlukan perisian tambahan.

Arahan suara yang menggunakan Google Assistant bakal menjadi ciri unik pada LG V30 berbanding produk pesaing mereka. Anda boleh memberikan 23 jenis arahan suara seperti untuk telefon mula merakam video ataupun gambar.

LG V30 adalah flagship terhebat LG setakat ini. Ia mempunyai spesifikasi setara OnePlus 5T, Xiaomi Mi 6, dan Samsung Galaxy S8/S8+. Walau bagaimanapun, telefon ini tidak dijual secara rasmi di Malaysia.

BACA  Pesawat AirAsia mendarat kecemasan di Vietnam akibat powerbank meletup