Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Dec, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Park Bo Gum akan hadir ke pelancaran Galaxy S9 di Malaysia?

KEMASKINI 9 Mac 2018: Samsung Malaysia berkongsi petunjuk kedua yang membawa lebih dekat kepada Park Bowl Gum

Telefon terbaru dan terhebat dari Samsung, Galaxy S9 dan S9+ akan mula dijual di Malaysia pada 16 Mac depan. Tetapi tempahan awal telah dibuka sejak 1 Mac lepas, dan mereka yang membuat tempahan awal ini akan mula menerima peranti terbaru ini seawal 9 Mac.

Kepada yang menanti untuk mencuba dan merasa sendiri telefon pintar ini, haruslah menunggu selepas majlis pelancarannya di Malaysia, yang akan diadakan pada 15 Mac 2018 di pusat membeli-belah Pavilion, Kuala Lumpur. Dengan satu acara istimewa.

Samsung telah mengeluarkan jemputan media ke majlis pelancaran Galaxy S9 dan S9+ di Malaysia, pada 15 Mac ini. Majlis ini akan dimeriahkan lagi dengan kehadiran artis lelaki dari Korea, yang masih tidak dinyatakan lagi siapa.

Sebelum ini, Samsung Malaysia telah membawa Lee Kwang Soo ke majlis pelancaran Galaxy S7 edge, serta Song Ji Hyo semasa pelancaran Galaxy Note8 di Malaysia. Kedua-dua mereka popular di dalam rancangan TV, Running Man.

Tetapi petunjuk tentang artis ini mungkin terdapat di Facebook Samsung Malaysia. Samsung baru sahaja berkongsi tentang sebuah gambar dan meminta orang ramai meneka drama korea dari emoji tersebut.

Calling K-Drama fans! Guess the emoji?
#RandomTrivia #kdrama

Posted by Samsung on Tuesday, 6 March 2018

K-Drama Fans! This is definitely easy for you
#RandomTrivia #Hallyustar

Posted by Samsung on Wednesday, 7 March 2018

Peminat drama korea dengan pantas dapat menangkap maksud emoji tersebut, dan memberi jawapan: Love in the Moonlight. Ia adalah sebuah drama korea yang menampilkan Park Bo Gum sebagai pelakon lelaki utama. Petunjuk kedua pula dikatakan merujuk kepada Park + Bowl + Gummy, sekali lagi seakan nama Park Bo Gum.

BACA  U Mobile dilapor cemerlang bekalkan perkhidmatan 4G konsisten sewaktu PKP berbanding 4 telco lain

Jadi, adakah artis Korea yang akan tampil di majlis pelancaran Galaxy S9 dan S9+ kelak adalah Park Bo Gum? Ia masih teka-teki dan kita kena tunggu pengumuman rasmi dari Samsung Malaysia.