Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKP dijangka tamat dalam

HARI

PKP dijangka ditamatkan pada 9 Jun, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Maybank2u serba baru lebih mudah diguna dan mesra pengguna

Laman perbankan internet yang paling banyak digunakan di Malaysia, Maybank2u hari ini menerima kemaskini antaramuka serba baru. Ia diumumkan dalam satu majlis pelancaran beraama media.

Laman Maybank2u serba baru ini boleh diakses dan digunakan oleh semua pengguna sekarang, melalui alamat www.maybank2u.com.my/new. Pastikan anda menaip alamat yang betul.

Mungkin ada yang belum mampu berubah ke rupa baru Maybank ini. Usah risau, anda masih boleh menggunakan antaramuka yang lama.

Rupa baru Maybank2u ini dihasilkan selepas mendapat maklumbalas dari orang ramai. Ia direka agar lebih mudah digunakan dan lebih mudah dilihat.

Antara fungsi baru adalah seperti pilihan penghantaran wang luar negara. Ia akan terus memaparkan caj dan kadar tukaran matawang asing mengikut pillihan pengguna. Cara yang telus ini pasti lebih memudahkan urusan pengguna.

Maybank2u baru ini juga menawarkan pilihan gambar keselamatan tersendiri. Pengguna boleh memuat naik gambar tangkapan sendiri, selain dari gambar sedia ada yang disediakan.

Untuk menambah keceriaan, Maybank2u baru ini memiliki tema hiasan. Pengguna boleh memilih tema tersendiri, malah ia boleh bertukar setiap hari untuk memberi kesegaran kepada pengguna.

Dashboard 360° adalah satu fungsi baru yang memberi pengguna gambaran keseluruhan akaun dan pelaburan mereka di Maybank.

Maybank juga akan memperkenalkan penjejak corak perbelanjaan kad debit & kredit (Spending Pattern Tracker). Bukan sahaja menjejak, tetapi ia memberi pengguna pilihan untuk menetapkan dan mengurus perbelanjaan mereka.

Menarik kan? Perbankan internet yang lebih mudah dan mesra pengguna. Pemilik akaun Maybank2u kini boleh mencuba rupa baru ini menerusi alamat www.maybank2u.com.my/new.

BACA  ISOCELL GN1, sensor Samsung pertama yang gabungkan Tetracell dan Dual Pixel dalam satu pakej