fbpx

Satin Gloss dua warna baru untuk Galaxy S9 dan S9+

Adakah anda salah seorang yang tidak jadi membeli telefon pintar Samsung Galaxy S9 yang baru, kerana tiada warna emas? Jangan risau kerana hari ini Samsung baru sahaja mengumumkan dua warna baru untuk telefon pintar terbaik mereka itu, Sunrise Gold dan Burgundy Red.

Dua warna baru ini menyertai tiga warna sedia ada yang ditawarkan pada Samsung Galaxy S9 dan S9+ iaitu Midnight Black, Coral Blue, dan Lilac Purple. Warna yang baru ini juga dikatakan bukan warna sebarangan.

Warna Sunrise Gold menampilkan kemasan ala Satin Gloss, warna yang kelihatan lembut dan memberikan ketenangan. Manakala warna Burgundy Red adalah salah satu warna merah paling dalam, juga dalam kemasan Satin Gloss yang memberikan ia rupa premium.

Samsung memaklumkan akan mula menjual Galaxy S9 dan S9+ berwarna Burgundy Red di Korea Selatan dan China bermula bulan Mei ini. Manakala warna Sunrise GOld akan mula dijual pada bulan Jun di Australia, Chile, Jerman, Hong Kong, Korea Selatan, Mexico, Rusia, Sepanyol, Taiwan, Emiriah Arab Bersatu dan Vietnam. Pasaran lain termasuk Malaysia akan menerimanya kemudian.

Nampak gayanya, tak sempat juga nak dapatkan warna baru Samsung Galaxy S9 ini untuk hari raya nanti. Kalau untuk Hari Raya Haji mungkin sempat.

BACA  Peminat kini boleh gambarkan saiz Galaxy Note 10 menerusi berita terbocor ini