Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Aug, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Layan Piala Dunia FIFA Dengan TV Hisense 100″ Ini

Tahun ini Piala Dunia FIFA akan berlangsung di Russia bermula 14 Jun hingga 15 Julai 2018. Jika anda tercari-cari TV yang sesuai untuk menonton temasya sukan bola sepak paling berprestij dunia itu, anda tak perlu mancari jauh kerana hisense ada tiga TV yang cocok untuk tujuan tersebut.

Selaku penaja rasmi Piala Dunia FIFA 2019, Hisense telah melancarkan:

  • Hisense Laser TV
  • Hisense U9A
  • Hisense U7A

yang menjanjikan pengalaman menonton yang mengasyikkan.

Hisense 100″ Laser TV

Hisense Laser TV bukanlah televisyen biasa-biasa, ia lebih kepada sebuah short throw projector dengan fungsi TV padanya. Cara ia berfungsi adalah dengan memancarkan cahaya keatas permukaan khas sebelum cahaya itu dipantulkan ke penonton.

Konsepnya sama sepert projektor biasa, tetapi teknologi short throw membasmi masalah bayang-bayang yang sering dihadapi seperti ketika berada dalam panggung wayang apabila orang lalu di depan projektor.

Hal ini kerana, projektor itu terletak betul-betil dibawah permukaan layar.

Menariknya TV ini adalah ia menyokong resolusi sehingga 4K UHD dan didatangkan bersama spaker berkuasa 100 watt dengan cap tanda harman/kardon.

Harga sebuah Hisense 100″ Laser TV di Malaysia adalah RM39,999.

Hisense U9A 75″

TV ini dihasilkan secara terhad khas untuk Piala Dunia FIFA. Uniknya TV ini berbanding yang lain adalah kepintarannya mengawal cahaya bagi menghasilkan imej yang cantik.

Ia dicapai dengan kehadiran 1000 zon khas pada permukaan panel paparan yang dikawal oleh sistem.

Selain itu, TV ini juga memiliki teknologi HDR Supreme dan panel paparannya boleh memancarkan kecerahan sehingga 2,500 nits. Untuk perbandingan relatif, Galaxy S9 memiliki kecerahan 1,130 nits manakala iPhone X 809 nits.

Piksel yang ada pada penel paparan TV ini adalah daripada jenis ULED iaitu teknololgi Quantum Dot proprietari Hisense, sebaris dengan teknologi QLED Samsung.

BACA  Sokong pendanaan G6, pengecas pelbagai kepala 61W terkecil dengan diskaun 50% untuk waktu terhad

Hisense U9A dijual pada harga RM19,999.

Hisense U7A 65″

Hisense U7A mewarisi beberapa ciri-ciri U9A seperti resolusi UHD dan teknologi Ultra Motion bagi membantu penghasilkan gambar aksi yang kurang kabur.

TV sebesar 65″ ini hadir dengan sistem audio 100 watt dan memiliki ciri-ciri penambah baik bunyi seperti Dolby Audio.

Hisense U7A dijual pada harga RM6,999.