Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Dec, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

CEO TM meletak jawatan, paling singkat dalam sejarah

KEMASKINI: Bursa Malaysia mengesahkan perletakan jawatan Shazalli Ramly sebagai CEO TM

Datuk Seri Mohammed Shazalli Ramly dilaporkan telah meletakkan jawatannya sebagai Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Telekom Malaysia (TM), mengikut maklumat dalaman yang dilaporkan oleh Bloomberg.

Shazalli baru sahaja memegang jawatan CEO TM pada 1 Mei 2017, menggantikan tempat Tan Sri Zamzamzairani Mohd Isa. Jika benar, bermakna Shazalli memegang jawatan sebagai CEO TM selama satu tahun sahaja, paling singkat dalam sejarah TM.

Sebelum ini, Shazalli merupakan CEO kepada Axiata Group Berhad, yang memiliki Celcom Axiata di Malaysia. Beliau juga pernah menjadi CEO kepada Celcom Axiata, CEO NTV7 serta bertugas di Unilever dan ASTRO.

Semasa beliau menjadi CEO TM, antara perubahan yang dibawanya adalah menukar jenama webe kepada unifi mobile, dan menyatukan semua produk pengguna TM kepada satu jenama unifi.

Menurut Bloomberg lagi, pendapatam TM tidak menampakkan hasil berikutan saham TM jatuh 43% sejak 12 bulan lepas. TM turut melaporkan suku pertama pendapatannya jatuh 32% kepada RM 152.7 juta sahaja.

Perletakan jawatan Shazalli juga dilihat seiring dengan perletakan jawatan banyak jawatan di syarikat berkaitan kerajaan (GLC). Apakah kesannya kepada produk TM serta pengguna kelak? Kita kena tunggu ketibaan CEO TM yang baru nampaknya.

KEMASKINI: TM mengesahkan perletakan jawatan Shazalli Ramly sebagai CEO TM. Tempat beliau akan dipangku oleh Timbalan CEO TM, Datuk Bazlan Osman berkuatkuasa hari ini, 6 Jun 2018.

[Sumber: Bloomberg, Bursa Malaysia]

BACA  Paip air LRA Sungai Selangor pecah, jejas bekalan air di beberapa kawasan Lembah Klang