Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Dec, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Game Terbaru Pokemon Sedia Dimuat Turun Di Telefon

Pokemon Quest dilancarkan tidak lama dulu untuk platform Nintendo Switch dan kini ia telah di-port masuk ke telefon pintar. Terbaru, pengguna Android dan iOS kini boleh memuat turun dan mula bermain dengannya.

Dalam jadual pelancaran, 5 tajuk permainan Pokemon menunggu giliran untuk dilancarkan antara tahun 2018 dan 2019 dan Pokemon Quest adalah yang pertama dalam kalangannya.

Ia adalah permainan bergenre pengembaraan dengan sokongan mikrotransaksi jika anda ingin mempercepat kemaraan anda dalam permainan ini.

Secara dasarnya, anda melakukan “grind” dalam bentuk ekspidisi ke habitat liar Pokemon, berlawan dan mengumpul barang hasil pertarungan yang digunakan untuk menaik taraf Pokemon ataupun memikat Pokemon liar ke dalam pasukan anda.\

Beberapa mekanik asas Pokemon yang dikekalkan adalah seperti penggunaan Pokemen berelemen khusus untuk melawan Pokemon lain seperti menggunakan Pokemon tumbuhan untuk melawan Pokemon air.

Uniknya permainan ini adalah ia hadir dengan rekaan Pokemon seperti Minecraft dan ia comel serta pastinya menarik mesra kanak-kanak.

Muat turun Pokemon Quest untuk Android dan iOS hari ini untuk mula bermain.

BACA  Huawei umum penjualan MatePad dan MatePad T 10, harga bermula RM799