OPPO F9 bakal tampil dengan warna warni eksklusif

Sedikit demi sedikit maklumat tentang telefon pintar OPPO F9 terdedah menjelang pelancarannya. Rupa bentuk OPPO F9 kini jelas kelihatan, dalam tiga warna yang unik.

OPPO F9 dikatakan pemecah tradisi takuk apabila tampil dengan rekaan skrin berbentuk titisan air. Skrinnya memiliki takuk berbentuk hampir bulat untuk meletakkan kamera hadapan, rupa yang agak sama dengan Essential Phone.

Warna OPPO F9 turut diumumkan dalam kemasan yang sangan unik iaitu Sunrise Red, Twilight Blue dan Sunrise Red. Sunrise Red dan Twilight Blue menampilkan kemasan belakang seperti kelopak bunga, manakala Starry Blue pula memiliki kemasan seperti bintang di langit. Kesemuanya menggunakan warna gradient yang berubah sedikit demi sedikit dari atas ke bawah, melengkapkan rupa eksklusifnya.

Dari sini juga rupa OPPO F9 dapat dilihat jelas. Selain takuk seperti titisan air di skrin depan, OPPO F9 dilengkapi pengimbas capjari di belakang, bersama kamera berkembar dan LED Flash.

Masih tiada maklumat lain tentang OPPO F9. Majlis pelancarannya di Malaysia akan diadakan tidak lama lagi pada bulan Ogos ini. Sama-sama kita nantikan pengumuman lanjut dari OPPO Malaysia.

BACA  Axiata dan Telenor mahu bergabung operasi di Asia