Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Mac, 2021

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Samsung Galaxy Note9 akan tiba di Malaysia seawal minggu depan

Pelancaran Samsung Galaxy Note9 peringkat antarabangsa akan diadakan esok, 9 Ogos 2018 di kota New York, Amerika Syarikat. Tetapi kami baru menerima khabar, yang ia akan dilancarkan di Malaysia secepat mungkin, dalam masa seminggu selepas pelancaran di New York.

Samsung Malaysia telah menghantar maklumat kepada pihak media untuk menyimpan tarikh 15 Ogos 2018 dan menyatakan, telefon pintar yang amat berkuasa akan tiba tidak lama lagi. Jemputan tersebut menggunakan latar biru dan perkataan berwarna kuning. Sudah pasti, ia merujuk kepada ketibaan Galaxy Note9.

Malaysia sering tergolong dalam gelombang awal jualan telefon pintar Samsung. Jadi berita ini tidak berapa menghairankan sangat. Apa yang penting adalah untuk mengetahui tawaran yang diberikan untuk pembeli awal Galaxy Note9.

Tahun lepas, Samsung Malaysia menyediakan hadiah percuma untuk tempahan awal Galaxy Note8 berupa rebat tunai RM321, pelan perlindungan Samsung Protection Plus dan juga powerbank 5,100mAh. Kesemuanya bernilai RM888.

Selepas itu, Samsung membuka jerayawara untuk jualan hari pertama dan memberi hadiah percuma dalam bentuk Samsung Gear VR dan pelan perlindungan skrin. Galaxy Note8 dijual di Malaysia pada harga RM3,999 termasuk cukai GST sebanyak 6%.

Apakah tawaran yang anda harapkan untuk Galaxy Note9 nanti? Satu perkara yang belum pasti, adakah telefon pintar akan turut dikenakan cukai SST yang akan dimulakan pada 1 September nanti? Jika ya, memang sangat patut untuk anda membuat tempahan awal Galaxy Note9.

Masih tidak banyak maklumat sahih tentang Galaxy Note9. Beberapa info yang tersebar adalah seperti empat warna disediakan iaitu Midnight Black, Metallic Copper, Ocean Blue dan Lilac Purple.

BACA  Google perkemas enjin carian versi mudah alih dan ini perkara yang akan anda lihat

Sementara tunggu pelancaran esok, kita tonton dulu video petunjuk Galaxy Note9 yang dikongsi oleh Samsung ini dulu.