Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Dec, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Poco F1 mungkin tiba di Malaysia sepantas minggu ini

Pocophone, sebuah jenama di bawah Xiaomi yang baru diumumkan minggu lepas, telah melancarkan telefon pintar Poco F1. Membawakan tagline ‘Master of Speed‘, Poco F1 adalah telefon pintar kelas flagship dengan harga yang luar biasa rendah.

Jika anda rasakan Mi 8 dengan kuasa Snapdragon 845 berharga RM1,599 sudah sangat murah, Poco F1 yang dilancarkan di India mempungai harga bermula dari Rs. 20,999 atau sekitar RM1,230.

Dan anda mungkin boleh memiliki Poco F1 seawal minggu ini.

PocoPhone F1

COMING SOON! Master of Speed๐Ÿš€๐Ÿš€๐Ÿš€
POCOPHONE F1 By XIAOMI..

DirectD – XIAOMI Malaysia Authorised Concept (Mi Home) @1 Utama Shopping Centre

Posted by DirectD on Friday, August 24, 2018

DirectD telah berkongsi menerusi Facebooknya, tentang ketibaan Poco F1 tidak lama lagi di stor mereka di 1Utama. Sebenarnya ia tidak menghairankan kerana Poco F1 telah lama menerima pengiktirafan SIRIM.

Satu lagi penjual, Mobile 2 Go juga menyatakan orang ramai boleh membeli Poco F1 di kedai mereka, sebelum SST dilaksanakan. Bermakna sebelum 1 September iaitu hujung minggu ini.

COMING SOOOOON! Available BEFORE SST Starts!
[Snapdragon 845 | 6GB + 64GB | 4000mAh Battery]

Register your interest now: https://goo.gl/7LPG9u

#pocophonef1 #xiaomi #gamingphone #mobile2go

Posted by Mobile 2 Go on Friday, August 24, 2018

Tetapi mereka tidak pula menyatakan adakah ia set import AP atau set rasmi Malaysia. Mobile 2 Go menawarkan versi RAM 6GB + storan 64GB dan dijangka tiba pada 28 Ogos 2018. Mereka yang berminat juga boleh mendaftar minat di laman khas Poco F1 di sini.

Poco F1 adalah sebuah telefon pintar dengan kuasa flagship, dilihat mensasarkan buat penggemar games mudahalih dengan bajet rendah. Ini kerana ia memiliki cip terbaik Snapdragon 845 di dalam, yang disejukkan menggunakan penyejukan cecair LiquidCool. Ia didatangkan bersama RAM serendah 6GB dan storan UFS2.1 bermula dari 64GB.

BACA  Ada kedai jual iPhone XR lebih murah dari harga rasmi yang baru

Baterinya agak besar, 4,000mAh dan menyokong pengecasan pantas QuickCharge 3.0 melalui sambungan USB-C. Ia menjalankan sistem operasi MIUI yang diubahsuai khas untuk Poco.

Menariknya, Poco F1 masih mengekalkan port audio 3.5mm di atas telefon. Malah, ia dipasang speaker stereo, gabungan speaker di bawah dan speaker panggilan di atas.

Kamera bukanlah fokus utamanya, tetapi ia masih agak baik. Di belakang ia dipasang dwi lensa 12MP F1.9 + 5MP F2.0 manakala di hadapan pula 20MP untuk tangkapan swafoto.

Petang ini, Poco akan mengadakan majlis pelancaran Poco F1 di Jakarta, Hong Kong dan Paris. Kita mungkin akan menerima maklumat lanjut tentang Malaysia dari majlis pelancaran ini. Kita tunggu pengumuman lanjut mereka nanti.