Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Aug, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Kejutan menanti dalam edisi terhad OPPO F9 x Shiseido Starry Purple

Semasa pelancaran OPPO F9 bulan lepas, mereka hanya membawakan dua warna, Twilight Blue dan Sunrise Red. Tidak pula mula diumumkan bila warna ketiga, Starry Purple mula dijual.

Rupa-rupanya, Starry Purple ingin diperkenalkan dalam edisi khas. OPPO Malaysia akan mengadakan majlis pelancaran OPPO F9 Starry Purple pada 2 Oktober 2018, dengan kerjasama jenama kosmitek terkenal, Shiseido.

Kerjasama ini akan diperkenalkan dalam bentuk kotak hadiah OPPO F9 x Shiseido Staryy Purple edisi terhad. Kotak hadiah ini mengandungi telefon pintar OPPO F9 Starry Purple, bersama gincu Shiseido serta kejutan yang dilhamkan dari warna Starry Purple sendiri.

Aktres popular dari Taiwan yang juga duta OPPO, Hebe Tien akan menyertai Ayda Jebat untuk memeriahkan lagi majlis pelancaran OOPO F9 Starry Purple pada 2 Oktober kelak.

OPPO F9 memiliki skrin bertakuk kecil ibarat titisan air, memenuhi 90.8% ruangan kaca berukuran 6.3-inci. Di dalamnya, OPPO F9 dibekal cip pemproses Mediatek Helio P60 bersama 6GB RAM dan 64GB storan dalaman.

Baterinya sebesar 3,500mAh dan menyokong pengecasan pantas VOOC melalui port mikroUSB, pertama seumpamanya di dalam siri-F. Ia memiliki tiga slot kad yang boleh memuatkan dua kad sim dan kad mikroSD serentak.

OPPO F9 dipasang kamera dwi-lensa di belakang, gandingan lensa 16MP F1.8 dan lensa 2MP F2.4 untuk menghasilkan efek bokeh dan mod potret. Bagi kamera hadapan, ia diperkasa lensa 25MP F2.0 sesuai dengan gelaran pakar swafotonya.

Nantikan pelancaran OPPO F9 Starry Purple serta hadiah kejutan yang datang bersama pada 2 Oktober 2018.

BACA  Jualan jam tangan pintar peringkat global meningkat, tapi Apple catatkan sebaliknya