fbpx

Kelebihan dan kekurangan yang kami temui lepas buka kotak iPhone XS

Model terbaru telefon pintar keluaran Apple, iPhone XS telah mula berada dipasaran bermula minggu lepas, 21 September 2018. Walaupun Malaysia tidak termasuk dalam gelombang pertama jualannya, ia tidak menghalang pekedai untuk mendapatkan set import dan menjualnya di Malaysia.

Rata-rata banyak pekedai telah memiliki stok iPhone XS dan iPhone XS Max tersedia untuk dibeli, tanpa perlu menunggu. Mungkin ramai tidak menyangka, sambutan jualan hari pertama iPhone baru tahun ini agak suram.

Ini boleh dilihat dari harga jualan set import yang tidak melampau tinggi kali ini. DirectD, salah satu penjual popular telah meletakkan harga RM4,888 untuk iPhone XS 64GB dan RM5,388 untuk iPhone XS Max 64GB, set import dari Hong Kong. Kebiasaannya, harga set import melonjak lebih tinggi dari harga rasmi sebelum ketibaan set Malaysia.

Kami di SoyaCincau turut mendapatkan satu unit iPhone XS 256GB untuk kami kaji dan teliti dengan lebih mendalam. Oleh itu, kami persembahkan video pandangan awal kami tentang iPhone XS yang telah sampai di tangan kami ini, bertajuk:

Jangan Beli iPhone XS

Sila tonton di bawah ini dan jangan lupa memberi komen dan maklumbalas anda tentang video ini. Terima kasih.

P/S: bukan marah ni, cuma nasihat.

BACA  Pereka terhebat Apple, Jony Ive ucap selamat tinggal dan menubuhkan LoveFrom