Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Aug, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

7 November tarikh ketibaan rasmi Realme di Malaysia

Tak payah tunggu lama, Realme Malaysia kini mengesahkan kedatangan mereka secara rasmi pada 7 November 2018. Perkara ini diumumkan menerusi saluran media sosial rasmi mereka di Facebook dan Instagram.

Beberapa petunjuk yang dikongsi menyatakan siri Realme 2 akan dilancarkan di Malaysia pada 7 November 2018. Ini pastinya termasuk Realme 2, Realme 2 Pro dan Realme C1.

Raise your hands if you want to attend the launch and be part of the #realmesquad 🙋🏻🙋🏻‍♂️ All you need to do to score…

Posted by Realme on Tuesday, 30 October 2018

Tetapi apa yang jelas adalah gambar yang terdapat di media sosial rasmi Realme Malaysia, menunjukkan telefon pintar dengan dahi skrin bertakuk kecil titisan air. Ia adalah Realme 2 Pro.

Sekurang-kurangnya, ini mengesahkan Realme 2 Pro akan diperkenalkan di majlis pelancaran Realme Malaysia kelak. Ia dilihat dapat memberi cabaran sengit kepada Redmi Note 6 Prohonor 8X dan ASUS Zenfone Max Pro M1.

Dari apa yang kami lihat juga, harga dan spesifikasi yang ditawarkan, Realme C1 adalah pilihan yang lebih baik jika Realme Malaysia mahu mula bertapak di Malaysia.

Realme C1 dilancarkan di Indonesia berharga IDR1.499.900 (~RM408) sahaja. Ia dikuasakan cip Snapdragon 450, RAM 2GB dan storan 16GB. Tarikan lainnya seperti skrin 6.2-inci 19:9, bateri besar 4,230mAh dan dwi-kamera belakang 13MP+2MP. Satu tawaran yang belum dapat dilihat di Malaysia.

Realme Malaysia juga ingin menjemput mereka yang terpilih untuk turut sama memeriahkan majlis pelancaran pertama Realme di Malaysia. Jika anda berminat untuk hadir, apa yang perlu dilakukan ialah mengambil gambar yang membawa maksud #PowerMeetsStyle.

Kemudian ikuti Realme Malaysia di Facebook dan Instagram., muat naik gambar tadi di akaun peribadi anda dan sertakan sekali tanda pagar #Realme #PowerMeetsStyle #RealmeMalaysia. Jangan lupa tetapkan akaun anda kepada Public.

BACA  Kerajaan pertimbang untuk buka pintu kepada negara berstatus zon hijau

Kita jumpa pada 7 November nanti ya.