Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Aug, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Switch jual iPhone X sama harga dengan iPhone XR

Jika anda masih berkira-kira untuk membeli iPhone XR atau menambah wang bagi mendapatkan iPhone X, maka anda tak perlu pening lagi memikirkannya. Tawaran terbaru dari Switch ini pasti dapat menyelesaikan kekusutan di dalam minda.

Switch Malaysia kini menawarkan iPhone X 64GB pada harga RM3,599 sahaja. Sebelum ini, harga iPhone X turun ke RM4,299 selepas iPhone XS dan iPhone XR dilancarkan.

Bermakna, harga iPhone X 64GB ini adalah sama dengan iPhone XR 64GB. Bagaimanapun tawaran ini untuk warna Space Gray sahaja. Warna Silver masih dijual pada harga RM4,299.

Satu-satunya kelebihan iPhone XR berbanding iPhone X ialah skrinnya yang lebih besar, 6.1-inci berbanding 5.8-inci. Tetapi iPhone XR menggunakan paparan LCD dengan resolusi HD (1792×828) sahaja. Manakala iPhone X pula menggunakan paparan OLED yang menyokong HDR, dengan resolusi HD Penuh (2436×1125).

Lain-lain perkara, iPhone X memiliki kelebihan dari iPhone XR seperti dwi-kamera belakang dengan 2x zum optikal dan kalis air IP68 IP67 sehingga 1 meter dalam. Malah, iPhone X juga masih ada adaptor lightning ke 3.5mm, yang telah dibuang dari iPhone XR dan iPhone XS.

Memang skrin iPhone XR besar sikit, tetapi kelebihan iPhone X jauh lebih banyak. Jadi, tak perlu gusar lagi, pilih iPhone X di tawaran Switch sekarang sebelum mereka kehabisan stok. Boleh berkunjung ke mana-mana cawangan Switch atau tempah sahaja di Stor Online Switch.

[Sumber: Switch]

BACA  iOS 14 kantoikan perbuatan keji TikTok mengutip maklumat di telefon anda