Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKP dijangka tamat dalam

HARI

PKP dijangka ditamatkan pada 9 Jun, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Rancang perjalanan dengan Waze di Hari Natal & Tahun Baru 2019

Minggu depan, rakyat Malaysia akan menyambut Hari Natal diikuti oleh Tahun Baru 2019. Pasti ramai yang mengambil peluang ini untuk menghabiskan cuti mereka, di samping membawa anak-anak berjalan di cuti sekolah.

Memandangkan akan ada banyak kenderaan di jalan raya Malaysia nanti, sistem navigasi masa nyata Waze berkongsi sedikit panduan yang boleh digunakan pemandu di Malaysia.

Jika anda menggunakan Waze sebagai pemandu arah ketika memandu, ia boleh dintegrasikan dengan pelbagai aplikasi penstriman muzik seperti Spotify, Deezer, NPR One, TuneIn, Stitcher dan Scribd. Jadi tidaklah bosan menunggu arahan untuk membelok simpang seterusnya.

Disebabkan banyak data yang telah dikumpul Waze dari pengguna jalanraya, mereka mempunyai statistik masa yang terbaik dan terburuk untuk berada di atas jalanraya pada Hari Natal dan Tahun Baru nanti.

Berikut ialah maklumat tentang waktu memandu terbaik dan terburuk dari Waze:

Paling penting, rancang perjalanan anda lebih awal. Cuba elakkan waktu puncak bila terlalu banyak kenderaan di atas jalan. Dapatkan rehat yang cukup sebelum memandu, serta jangan minum dan memandu ya.

Kepada yang masih belum menggunakan Waze, anda boleh muat turunnya di Apple Appstore atau Google Playstore. Untuk mengenalinya dengan lebih lanjut, layari laman web www.waze.com.

BACA  Tahap sekuriti dipertingkat menerusi Zoom 5.0, kemaskini sebelum 31 Mei untuk terus menggunakannya