Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKP dijangka tamat dalam

HARI

PKP dijangka ditamatkan pada 9 Jun, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Ada masalah besar dengan kemaskini iOS 12.1.2

Beberapa hari yang lepas, Apple telah melepaskan kemaskini terbaru iOS 12.1.2 kepada pengguna. Ia sepatutnya dapat menyelesaikan isu sambungan rangkaian di Turki dan beberapa pepijat berkenaan pengaktifan eSIM di iPhone XS, XS Max dan XR.

Tetapi, nampaknya lebih banyak masalah timbul di seluruh dunia, selepas memasang kemaskini ini.

Menurut beberapa pengguna yang telah memasang iOS 12.1.2, mereka berhadapan dengan masalah sambungan ke rangkaian selular walaupun telah memasukkan semula kad SIM berulang kali, atau memformat peranti mereka. Masalah ini turut membuatkan telefon mereka tidak boleh membuat atau menerima panggilan.

Terdapat juga pengguna yang mengadu mengenai status ‘No Service‘ selepas memasang kemaskini terbaru ini. Kami tidak menerima khabar mengenai aduan pengguna di Malaysia, tetapi iPhone XS milik kami dengan rangkaian Maxis, tidak mengalami sebarang masalah.

https://twitter.com/oddhannah/status/1075577545238724614

Kepada mereka yang masih belum memasang iOS 12.1.2, adalah digalakkan untuk terus menangguhkan pemasangannya, sehingga kemaskini lebih baru tiba. Untuk memastikan peranti anda tidak memasangnya secara automatik, pergi ke ‘Settings > General > Software Update‘ dan matikan ‘Automatic Updates‘.

[Sumber: iMore, PhoneArena]

BACA  Kerentanan Sign in With Apple benar hacker log masuk platform medsos anda gunakan akaun palsu