fbpx

Cyclops mungkin pilihan Apple untuk rekaan iPhone XI

Sebelum ini, satu rekaan prototaip dikatakan menjadi calon untuk rupa iPhone XI. Tetapi kini tersebar satu lagi rekaan lain, yang dikatakan lebih kuat dipilih sebagai calon iPhone XI.

Laman web CompareRaja menyatakan maklumat yang mereka perolehi, bahawa Apple akan memilih rekaan Cyclops, ataupun mata satu untuk iPhone XI. Ia mendapat gelaran Cyclops kerana kedudukan kamera di ubah ke tengah menjadi simetri. Ia adalah kamera tiga lensa, dengan LED Flash berbentuk cincin di lensa tengah.

Bukan ini sahaja, CompareRaja turut berkongsi maklumat lain berkenaan telefon ini. Antaranya terdapat tiga warna iPhone XI iaitu Silver, Gold dan Space Grey. Warna biru mungkin akan turut serta bergantung pada permintaaan pasaran.

Telefon ini akan memiliki paparan yang sama dengan iPhone XS iaitu 5.8-inci dari jenis OLED dengan resolusi Super Retina HD. Tetapi ia mungkin akan memiliki bingkai lebih nipis dan takuk lebih kecil. Ia turut mengekalkan kekalisan air IP68.

Untuk bateri pula, dikatakan ia akan memuatkan 4,000mAh di dalam dan kali ini, Apple mungkin akan bertukar ke sambungan USB-C berbanding port Lightning. Saiz bateri ini kelihatan sangat besar untuk telefon dengan skrin 5.8-inci.

Jika benar, maka Apple berjaya mencipta satu inovasi untuk kapasiti besar bateri dalam saiz telefon lebih kecil. Manakala penggunaan USB-C mungkin menuruti langkah yang diambil di iPad Pro.

Apple juga dikatakan tidak akan memasang rangkaian 5G ke dalam iPhone tahun ini, dan ini tidak mengejutkan. Apple sering menjadi yang terakhir memperkenalkan rangkaian baru dalam telefon pintar, menantikan ia stabil dan pasaran menjadi lebih matang.

[Sumber: CompareRaja]

BACA  Lihatlah Evolusi 5 Karakter Ikonik Ini Di Konsol PlayStation