Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKP dijangka tamat dalam

HARI

PKP dijangka ditamatkan pada 9 Jun, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Astro IPTV kini menawarkan kelajuan 100Mbps dan 30Mbps

Tahun lepas, Astro IPTV bersama Maxis, mengumumkan naik taraf kelajuan internet dengan harga lebih rendah untuk pelanggan mereka. Kini, mereka menawarkan kelajuan lebih tinggi 100Mbps untuk dilanggan pengguna.

Bermula November tahun lepas, pelanggan Astro-Maxis IPTV mula menikmati pelan baru berkelajuan 30Mbps dengan bayaran RM89/bulan. Pelanggan juga ditawarkan untuk memperbaharui kontrak mereka selama 24-bulan, dan akan menerima Wi-Fi Router dwi-band yang baru secara percuma.

Kini, Astro-Maxis IPTV menawarkan pelan berkelajuan 100Mbps dengan harga RM129/bulan. Pelan 30Mbps boleh terus dilanggan sekarang, tetapi pelan 100Mbps akan dimaklumkan apabila ia tersedia. Tawaran ini kelihatan amat menyerupai pelan MaxisOne Home Broadband.

Kesemua pelan ini tiada had kuota. Untuk Astro, pelanggan boleh memilih untuk melanggan pek dari serendah RM39.95 sebulan. Malah, pengguna boleh menikmati lebih diskaun apabila melanggan pek Astro yang lebih mahal. Dengan IPTV, pelanggan Astro tidak perlu lagi risau ganggguan siaran ketika hujan.

Bagaimanapun, terdapat sekatan teknologi bagi pengguna di apartmen dan kondominum, di mana bangunan mereka menggunakan teknologi VDSL. Bagi pengguna di sini, kelajuan maksima yang boleh dinikmati hanya 10Mbps. Untuk itu, harga langganan mereka dikurangkan menjadi RM79/bulan. Inilah langkah terbaik yang harus ditiru TM Unifi, memberi diskaun kepada pengguna yang tidak boleh dinaiktaraf kelajuan.

Untuk maklumat lanjut serta pendaftaran pelan, layari laman web Astro IPTV sekarang.

BACA  TV Pendidikan boleh ditonton di Astro Tutor TV