Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKP dijangka tamat dalam

HARI

PKP dijangka ditamatkan pada 9 Jun, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Dengan Teknologi Intel Ini, Tiada Sebab Lagi Mengapa Anda Perlu Ke Stadium Menonton Bola

Bola sepak adalah sukan sarwajagat. Oleh sebab ia adalah antara sukan yang paling banyak ditonton di dunia, sudah tentu pelbagai teknologi dibangunkan untuk menambah baik pengalaman anda menonton bola sepak, sama ada di stadium ataupun di rumah. Teknologi TrueView daripada Intel ini tentunya membawa pengalaman menonton bola selangkah kedepan.

Intel telah menguji teknologi ini seawal 2016 apabila melengkapkan beberapa stadium pasukan bola sepak dalam LaLiga Santander. Tapi berita terbaru menyatakan yang ia teknologi yang sama telahpun dipasang di rumah tiga pasukan EPL iaitu Arsenal, Liverpool dan Machester City.

Contoh kamera dalam stadium

Secara ringkasnya, menggunakan True View, penonton boleh melihat aksi-aksi tertentu dari segenap pelosok. Hal ini kerana stadium itu telah dipasang sejumlah kamera dikeliling stadium.

Semua kamera akan merakam aksi yang sama, tapi daripada sudut pandang yang berbeza. Data-data itu kemudiannya akan disuapkan ke superkomputer dan anda boleh meneliti permainan seperti anda mengawal kamera dalam permainan digital.

[Sumber: Intel]

BACA  Huawei beri rebat kepada pengguna, bantu badan kebajikan terpilih sepanjang Ramadan