Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Aug, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Redmi Note 7 dengan jaminan 18-bulan akan tiba pada 19 Mac

Pasti ramai yang tidak sabar menanti ketibaan Redmi Note 7 di Malaysia. Lama sebelum ini, DirectD menyatakan ia akan tiba pada bulan Mac. Kini, mereka mengesahkan ia akan mula dijual d Malaysia pada 19 Mac 2019.

Set Malaysia Redmi Note 7 ini akan datang bersama jaminan selama 18 bulan, sama seperti yang ditawarkan di China. Selain disahkan penggunaannya di Malaysia oleh SIRIM dan SKMM, ia juga dijamin berfungsi dengan telko di Malaysia dan memiliki Google Playstore padanya.

Persoalan yang lebih besar sekarang ialah, adakah Malaysia akan menerima model yang sama seperti di China, atau model yang dilancarkan di India semalam? Ini kerana di China hanya satu model dilancarkan dengan Snapdragon 660 dan kamera belakang 48MP.

Tetapi India memiliki dua model, versi biasa dengan Snapdragon 660 dan kamera belakang 12MP, manakala versi Pro menggunakan Snapdragon 675 dan kamera belakang 48MP. Sudah pasti versi Pro di India nampak lebih menarik, tetapi harganya juga lebih mahal.

Lain-lain dari itu, Redmi Note 7 dijangka akan dijual dengan harga di bawah RM1,000 dengan sepsifikasi seperti RAM 3/4GB, storan dalaman 32/64GB, bateri 4,000mAh dengan pengecasan pantas USB-C, skrin 6.3-inci HD Penuh bertakuk dan kamera hadapan 13MP.

Jika mahu jadi yang terawal mengetahui tentang ketibaan Redmi Note 7 di DirectD, daftar minat anda di sini.

[Sumber: DirectD]

BACA  Maxis taja 3 bulan talian Hotlink percuma untuk pekerja kesihatan COVID-19