Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Aug, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Huawei P30 Lite akan datang ke Malaysia dengan nama Nova 4e

Hujung bulan ini, Huawei akan melancarkan siri P30 mereka di Paris. Tetapi belum sempat ia dirasmikan, ada satu peranti dari siri P30 bakal tiba ke Malaysia tidak lama lagi.

Tahun lepas, Huawei memperkenalkan telefon pintar P20 Lite di Eropah, tetapi ia tiba di Malaysia dengan nama yang lain, Huawei Nova 3e. Nampaknya aturan yang sama akan kelihatan tahun ini.

DirectD telah berkongsi petunjuk ketibaan telefon pintar Huawei Nova 4e di media sosial mereka. Pada masa yang sama, Huawei telah berkongsi gambar yang hampir serupa di laman weibo mereka. Dinyatakan, Nova 4e akan datang dengan kamera hadapan 32MP.

Telefon pintar ini juga telah menerima lampu hijau dari SIRIM untuk digunakan di Malaysia, Ia didaftarkan dengan nombor model MAR-LX2. Model yang sama turut ditemui di TENAA di China, dengan lebih maklumat.

TENAA menyenaraikan MAR-LX2 sebagai telefon pintar dengan skrin 6.15-inci, bateri 3,240mAh, tiga kamera belakang dan pengimbas capjari di belakang. Tidak dapat dilihat dengan jelas tentang takuk di skrin, tetapi maklumat dari pengeluar casing Spigen menperlihatkan P30 Lite memiliki takuk kecil titisan air.

Maklumat lain berkenaan telefon ini tidak kelihatan tetapi dijangka ia akan menuruti model sebelum ini. Bermakna, Nova 4e akan terletak di bawah Nova 4. Ia mungkin akan menggunakan pemproses Kirin 710 yang digunakan dalam Nova 3i dan Honor 8X.

[Sumber: SoyaCincau]

BACA  Nokia C2 adalah telefon pintar termurah dengan RAM kecil dan Android lama