fbpx

TM lanjutkan kuota tanpa had untuk Unifi Basic

Pelan Unifi Basic ialah pelan jalur lebar tetap di rumah paling murah disediakan oleh Telekom Malaysia (TM), dengan kadar RM79/bulan. Berbeza dengan pelan jalur lebar tetap lain yang tiada had kuota, pelan Unifi Basic memiliki kuota penggunaan sebanyak 60GB untuk tempoh sebulan.

Dalam diam-diam sejak akhir tahun lepas, TM tidak mengenakan kuota buat pelanggan Unifi Basic. Promosi tanpa had kuota ini dikatakan akan berakhir pada 28 Februari 2019.

Tetapi baru-baru ini, ramai pengguna TM menerima emel yang menyatakan, promosi tanpa had kuota Unifi Basic kini dilanjutkan untuk tempoh sebulan lagi. Kepada 31 Mac 2019.

Dalam emel yang sama, TM turut menggalakkan pengguna untuk menaik taraf ke pelan Unifi 100Mbps berharga RM129/bulan, untuk peluang memenangi pelancongan untuk 2 orang ke United Kingdom.

Adakah TM akan cuba melanjutkan lagi promosi tanpa had untuk Unifi Basic selepas 31 Mac nanti? Ini kerana pengguna di Malaysia mempunyai pilihan lain untuk internet tanpa had kuota dengan kadar rendah.

Dengan MaxisONE Home Fibre Broadband, orang ramai boleh melanggan pelan 30Mbps tanpa had kuota pada harga RM89/bulan. Time Broadband pula, menyediakan pelan jalur lebar termurah berharga RM99/bulan dengan kelajuan 100Mbps.

Rasanya tiada masalah untuk TM menjadikan pelan 30Mbps mereka kekal dengan kuota tanpa had. Tambahan lagi, TM telah berhenti memberikan set-top-box Unifi TV dan panggilan percuma kepada pengguna baru Unifi. Kos telah dikurangkan dan ia boleh diterjemahkan kepada tambah nilai lain untuk pengguna.

BACA  Proton X70 dan banyak lagi hadiah menanti pengguna baru Celcom Home