Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKP dijangka tamat dalam

HARI

PKP dijangka ditamatkan pada 14 Apr, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Unifi mula aktifkan rangkaian pra-5G TDD pertama di Malaysia

Unifi hari ini mengadakan majlis #khabarbaik 2.0 di mana mereka mengumumkan pelaksanaan rangkaian pra-5G TDD pertama di Malaysia. Rangkaian ini menggunakan teknologi Massive MIMO, memberikan kelajuan sehingga 500Mbps, dua kali lebih laju dari yang ditawarkan rangkaian 4G.

Setiawalk, Puchong menjadi lokasi pertama rangkaian pra-5G ini dipasang. Untuk menarik minat orang ramai, Unifi menawarkan kuota 2x ganda kepada pelanggan Unifi Wireless Broadband. Peluasan ke lokasi lain akan diumumkan kemudian.

Dari 7 hingga 30 April 2019, pengguna di Setiawalk Puchong akan menerima kuota sebanyak 120GB, berbanding 60GB jika melanggan pelan Unifi Wireless Broadband berharga RM79/bulan.

Kehebatan rangkaian pra-5G ini turut boleh dinikmati oleh pengguna Unifi Mobile yang memiliki peranti dengan teknologi rangkaian Massive MIMO.

Langkah ini dilihat sebagai salah satu penyelesaian kepada pengguna Streamyx serta lokasi yang tidak boleh dipasang gentian optik. Pemasangan menara pemancar berkelajuan tinggi adalah cara yang lebih mudah dan efektif di masa depan.

Di samping itu, Unifi turut mengumumkan program rujukan di mana pengguna unifi boleh menerima baucar Shopee jika merujuk rakan atau keluarga mereka mendaftar mana-mana produk Unifi.

BACA  Black Shark FunCooler Pro, perkakas wajib peminat gaming