fbpx

Akhirnya Redmi Go berharga RM299 mula dijual di Malaysia

Setelah hampir sebulan khabar angin tentang ketibaannya bertiup, akhirnya hari ini Xiaomi Malaysia mengesahkan Redmi Go akan mula dijual. Ia adalah telefon pintar Android termurah dari Xiaomi boleh dibeli di Malaysia, pada harga RM299 sahaja.

Redmi Go akan mula dijual di Malaysia pada 13 April 2019, dalam warna Hitam sahaja. Orang ramai boleh mendapatkannya di Mi Store di seluruh Malaysia, serta dalam talian di Stor Xiaomi Malaysia di Lazada dan Shopee.

Redmi Go adalah telefon berkuasa rendah dan menjalankan sistem operasi Android 8.1 Oreo Go Edition. Sistem operasi Go merupakan sistem yang amat ringan untuk dijalankan, tidak memerlukan kuasa tinggi dan jimat storan serta data. Bermakna, ia tidak menggunakan MIUI sebaliknya dilengkapi antaramuka Android asli.

Kuasa Redmi Go digerakkan oleh pemprosees Snapdragon 425, RAM 1GB dan storan dalaman 8GB. Baterinya pula 3,000mAh dan datang bersama pengecas mikroUSB 5W seperti iPhone X.

Kamera di belakangnya dipasang lensa 8MP bersama LED Flash bersama kamera hadapan 5MP. Skrinnya berukuran 5-inci HD dan ia menyokong dua kad sim hibrid bersama kad mikroSD sehingga 128GB.

Tiada pengimbas capjari pada Redmi Go, tetapi ia memiliki jek audio 3.5mm.

Jika anda lebih berminat dengan antaramuka MIUI, boleh dapatkan Redmi 6A yang kini berharga RM349 sahaja. Ia dikuasakan pemproses Mediatek Helio A22, RAM 2GB serta storan 16GB. Skrinnya 5.45-inci HD dan bateri pula 3,000mAh. Kamera belakangnya 13MP dan kamera hadapan 5MP.

Redmi 6A
BACA  Redmi K30 akan dilancar bersama dwi-mod 5G tahun depan