Tangkap gambar guna telefon Huawei untuk menang P30 Pro dan banyak hadiah lain

Bidang fotografi semakin mendapat tempat di kalangan orang ramai dengan kecanggihan kamera di telefon pintar. Huawei kebelakangan ini terkenal dengan kehebatan kamera di telefon pintar mereka ingin memberi peluang kepada rakyat Malaysia memenangi pelbagai hadiah dari Huawei menerusi pertandingan mengambil gambar.

Bertemakan ‘HUAWEI Rewrites the Rules of Photography’, pertandingan ini akan berjalan selama sebulan dari 6 April dan ditutup pada 5 Mei 2019. Huawei bekerjasama dengan beberapa platform media terpilih untuk menjalankan pertandingan ini.

Hadiah-hadiah yang disediakan termasuk Huawei P30 Pro, Huawei P30, Huawei Nova 4 dan jam pintar Huawei Watch GT.

Untuk menyertainya amat mudah. Perkara paling penting sekali ialah mengambil gambar tersebut menggunakan telefon pintar Huawei, dan harus ada watermark telefon tersebut pada gambar. Sediakan ayat paling kreatif untuk menceritakan tentang gambar tersebut dan muat naik di media sosial bersama tanda pagar yang berkenaan. Maklumat lanjut boleh dirujuk di platform media terbabit.

Orang ramai boleh memilih untuk menyertai mana-mana platform media yang diingini, asalkan mengikut semua syarat yang dinyatakan. Platform media yang terbabit ialah:

Selain itu, rakyat Malaysia juga boleh menggunakan gambar yang sama untuk meyertai pertandingan peringkat antarabangsa, NEXT Image Awards serta memenangi hadiah wang tunai bernilai USD20,000 dan pelbagai hadiah lain. Terdapat 6 kategori untuk dipilih dan pengguna harus menghantar gambar mengikut kategori yang berkaitan.

Seperti biasa, gambar haruslah ditangkap menggunakan telefon pintar Huawei bersama watermark telefon tersebut pada gambar. Huawei Malaysia turut menyediakan hadiah saguhati untuk semua peserta pertandingan ini, berupa baucer Huawei Malaysia bernilai RM50. Muat naik gambar dan terus dapat baucer RM50.

Penyertaan dan syarat-syarat menyertai pertandingan NEXT Image Awards boleh dirujuk di sini.

Semoga berjaya semua.