fbpx

Razer Blade Pro 17 Berikan Anda RTX 2080 Dalam Bentuk Mudah Alih

Sekiranya anda mencari laptop gaming yang tidak terlalu menonjol berbanding yang dilancarkan Acer baru-baru ini, anda boleh pertimbangkan Razer Blade Pro 17 yang lebih “lowkey“.

Selepas dua tahun tidak dikemas kini, Razer Blade Pro 17 menampilkan rekaan yang lebih segar, lebih-lebih lagi pada papara berbingkai nipisnya itu. Panel tersebut miliki resolusi setinggi FHD dengan refresh rate sehingga 144Hz.

Tiada lagi numkey pada sisi kanan papan kekunci sebaliknya aturan papan kekuncinya teratur di tengah dan diapit speaker stereo. Ia menyumbang pada tahap ergonomik yang tinggi sewaktu menggunakannya.

Pada papan utamanya, laptop ini dikuaskaan Intel Core i7 generasi ke-9 dengan RAM sekurang-kurangnya 16GB serta storan SSD berkeluasan 512GB. Anda turut diberikan satu slot M.2 untuk meluaskan storan dalaman pada masa akan datang.

Blade Pro 17 hadir dengan tiga konfigursi GPU. Anda boleh memilih sama ada RTX 2080 Max-Q, RTX 2070 Max-Q, ataupun RTX 2060.

Sungguhpun kompak, anda masih menerima sejumlah port I/O yang amat berguna seperti:

  • 3 x USB- A
  • 2 x USB-C
  • Thunderbolt 3
  • 2.5 GB ethernet
  • HDMI

Di U.S, Razer Blade Pro 17 dijual pada harga bermula USD 2,500 dan boleh mula dibeli pada Mei 2019. Layari laman rasmi produk untuk maklumat lanjut.

BACA  Data Penumpang Malindo Air Dan Dua Syarikat Pengangkut Sedia Dibeli Secara Haram Akibat Kebocoran