SIRIM Kemas Kini Entri Galaxy A80 Untuk Masukkan Maklumat NFC

Minggu sudah kami ada laporkan yang entri Samsung Galaxy A80 di SIRIM ketiadaan satu ciri penting iaitu sokongan NFC. Dijangkakan akan dijual pada harga melebihi RM2,000 NFC mungkin bakal jadi satu-satunya faktor orang membeli Galaxy A80 kerana tanpa Samsung Pay, telefon ini tak mungkin ada kelainan berbanding telefon midrange lain yang lebih murah.

Tapi, daripada maklumat terbaru yang kami terima, entri telefon itu sudah dikemas kini dan ia ada fungsi NFC seperti yang dibentangkan pada majlis pelancarannya tempoh hari. Ia adalah satu berita baik kepada pengguna Samsung Pay.

Untuk anda yang tak pernah dengar tentang Galaxy A80, ia adalah telefon paling berkuasa dalam siri A tahun 2019 setakat ini.

Uniknya telefon ini adalah pada komponen kamera boleh berputar. Hal ini bermakna, telefon ini tiada kamera khas untuk selfie kerana trikameranya dalah multiguna.

Bahagian depan telefon ini dhiasi paparan Super AMOLED 6.7″ beresolusi HD Penuh. Di papan utama, ia ada SoC Snapdragon 730G yang terbaru beserta RAM 8GB serta storan 128GB.

Pada jabatan pengimejan, ia ada trikamera yang boleh berputar untuk menjadi kamera depan dan belakang. Ia ada kamera 32MP, 8MP, dan TOF untuk mengukur kedalaman medan.

Menguasakan segala kelengkapan elektronik telefon ini adalah bateri berkapasiti 3,700mAh yang dicas pantas melalui blok 25W.

Sumber: SoyaCincau

BACA  Perbandingan Kamera: Samsung Galaxy S10 Lite vs. iPhone 11