Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Dec, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Kamera Ultrakompak Sony RX0 Mark II Boleh Didapati Di Malaysia

Lebih sebulan diumumkan dalam satu majlis pelancaran yang bertempat di Sunway Pyramid, Sony Malaysia hari ini berbesar hati mengumumkan yang RX0 Mark II, kamera ultrakompak sebesar sebuah kamera aksi kini boleh mula dibeli secara rasmi.

Jika anda terlepas laporan kami tempoh hari, RX0 Mark II adalah iterasi kedua kamera ultrakompak daripada Sony. Ia ditujukan pada pembangun kandungan seperti vlogger terutamanya penggiat sukan lasak.

Hal ini kerana ia miliki ciri tahan lasak seperti kalis air sehingga 10 meter, kalis hentakkan setinggi 2 meter serta taahan tekanan sehingga 200 kg. Sugguhpun kerdil, ia miliki spesfiikasi seperti RX100 Mark VI yang lebih besar.

Secara asasnya, RX0 Mark II dan Mark I tidak banyak perbezaan antara satu-sama lain. Tapi kini paparannya boleh dikelas 180 darjah keatas menghadap anda sekiranya anda perlu melihat paparan untuk tujuan framing.

Spesifikasi asas RX0 Mark II

  • Sensor 1″ 15.4MP
  • Lensa 24mm F4
  • Rakaman 4K terus kedalam storan
  • Tangkapan selanjar sehingga 16 bingkai sesaat
  • Video gerak perlahan sehingga 1000 fps

Jika anda berminat untuk miliki sebuah RX0 Mark II, ia dijual pada harga RM2,799. Jangan lupa untuk padankannya dengan Shooting Grip (VCT-SGR1) yang berharga RM399.

Layari laman rasmi produk untuk maklumat lanjut.

BACA  Laman web Sony Malaysia papar harga Xperia 1 II dan Xperia 5 II bermula dari RM4,099