Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Dec, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Redmi akan perkenal peranti pembunuh flagship, Killer 20

Kebelakangan ini muncul khabar angin yang mengatakan subsidiari Xiaomi iaitu Redmi, akan menghasilkan telefon pintar kelas flagship. Kini, ia boleh dikatakan menghampiri kebenaran apabila Pengurus Besar Redmi, Lu Weibing berkongsi satu gambar di laman sosial Weibo.

Gambar tersebut tertulis Redmi 20 Killer. Menurut Weibing, peranti baru dari Redmi ini akan dipanggil sebagai K20.

Tambah Weibing, siri K akan menjadi siri flagship bagi Redmi dengan pemilihan huruf K merujuk kepada Killer. Ibarat gelaran yang digunakan OnePlus pada zaman awalnya, Flagship Killer.

Berkenaan nombor 20 pula, tidak diterangkan kenapa ia dipilih. Tetapi Weibing pernah berkata sebelum ini, Redmi perlu banyak belajar dari Huawei tentang strategi pemasaran. Jadi ini mungkin salah satu yang Redmi pelajari, terus menggunakan nombor besar untuk kelihatan hebat.

Redmi India dilihat turut menyertai pengumuman ini apabila berkicau mengenainya menerusi twitter mereka. Dalam kicauan tersebut, mereka mengucapkan tahniah kepada OnePlus di atas pelancaran OnePlus 7. Tetapi mereka turut menyatakan, Flagship Killer 2.0 akan datang, dengan warna merah terletak pada huruf K dan nombor 2 0. Malah, ia turut meletakkan nombor 855 bersama logo Snapdragon di dalamnya. Pastinya ini merujuk kepada Redmi K20 yang dikuasakan Snapdragon 855.

Menurut GSM Arena, sumber mereka memaklumkan Redmi K20 akan memiliki skrin sebesar 6.39-inci HD Penuh+ dari jenis AMOLED, dengan pengimbas capjari terbina di dalam skrin. Skrinnya tidak mempunyai lubang dan takuk kerana menggunakan modul kamera boleh sembunyi, seperti OnePlus 7 Pro.

Telefon ini akan dipasang tiga kamera belakang, gandingan kamera utama 48MP, kamera ultra lebar 8MP dan kamera telefoto 16MP. Kamera hadapannya pula 20MP.

BACA  Guna Xiaomi Mi 10, pengguna ini buktikan anda tak perlu kelengkapan supercanggih untuk tangkap gambar komet

Sebagai peranti flagship, Redmi K20 akan diperkasa pemproses Snapdragon 855 terbaru. Ia akan datang bersama bateri 4,000mAh dengan sokongan pengecasan pantas 27W.

Sebagai jenama bajet pula, Redmi K20 pastinya akan memiliki harga lebih rendah dari kebanyakan jenama lain. Ada desas-desus mengatakan ia mungkin bayangan kepada Pocophone F2 yang akan datang.

Sumber: Weibo, GSMArena