Maxis tambah lebih banyak data untuk talian tambahan MaxisONE Share

Jika anda pengguna pelan pascabayar Maxis bersama talian tambahan MaxisONE Share, maka talian tambahan anda kini menerima kuota data digandakan ke 20GB untuk setiap talian. Naik taraf kuota ini akan berjalan secara automatik dan ini juga meningkatkan kelompok data secara keseluruhan yang dikongsi bersama semua talian.

Pengguna MaxisONE Share akan menerima SMS seperti di bawah. Ia memberitahu naik taraf akan berlaku antara 16 hingga 25 Mei 2019. Kuota tambahan ini akan kekal selamanya.

Buat masa ni, talian MaxisONE share berkadar RM48/bulan memiliki 5GB data sepanjang hari yang termasuk di dalam DataPool, bersama 5GB data hujung minggu. Dengan naik taraf ini, setiap talian MaxisONE Share menerima 10GB data sepanjang hari yang termasuk di dalam DataPool, dan 10GB data hujung minggu. Selain itu, talian tambahan turut menikmati panggilan dan SMS tanpa had ke semua rangkaian di Malaysia.

Dalam SMS yang sama, kuota baru ini akan mula kelihatan di dalam aplikasi MyMaxis selepas 26 Mei. Tetapi jika anda pelanggan MaxisONE Prime, naik taraf ini boleh diabaikan kerana semua talian tambahan menikmati kuota tanpa had sepanjang masa.

Sumber: SoyaCincau

BACA  Versi baru Oppo Reno 3 Pro akan datang dengan kamera hadapan 44MP dwi-lubang