Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Dec, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Osmo Action Beri Tamparan Padu Pada GoPro Hero 7 Black

Ternyata khabar angin DJI akan menghasilkan kamera aksi mereka sendiri benar kerana mereka baru saja melancarkan DJI Action. Daripada helaian spesifikasi, ia boleh diletakkan sebaris dengan flagship GoPro iaitu Hero 7 Black yang dikatakan kamera aksi terbaik setakat ini.

Osmo Action boleh menyelam sehinggga 1 meter dalam

Jika Hero 7 Black terkenal dengan Hypersmooth, EIS proprietari mereka yang menstabilkan video seperti anda sedang menggunakan gimbal fizikal, DJI turut hadir dengan fungsi yang hampir sama yang mereka gelar RockSteady. Namun, RockSteady dikesan jauh lebih hebat jika anda tonton video reviu beberapa YouTuber yang sudahpun menggunakannya.

Bagi menambah nilai unik kamera aksi ini, DJI turut menyertkaan skrin kedua di bahagian depan, sebelah lensa kamera yang boleh digunakan untuk tujuan framing. Ia sangat berguna sekiranya anda ingin merakam diri sendiri dan menghadapi masalah untuk kekal di dalam frame semasa rakaman berjalan.

Daripada specs teknikal, ia dilihat selari dengan Hero 7 Black. Misalnya, kamera ini miliki sensor 1/2.3″ 12MP yang sama. Tapi, cip pemproses imej yang diguna pakai pandanya tidak pula diketahui.

Untuk keupayaan video, Osmo Action boleh merakam video 4K sehingga 60fps ataupun 240fps pada resolusi HD Penuh.

Osmo Action masih gunakan kaki penyabung GoPro

TIdaklah diketahui bilakah produk ini akan tiba di Malaysia. Di U.S sana, ia dijual pada harga USD350 (RM1,460). Layari laman rasmi produk untuk maklumat lanjut.

BACA  Apple Watch SE ganti tempat series 5 dengan harga lebih murah