fbpx

Tempahan awal Honor 20 ditangguh ke satu tarikh kemudian

Majlis pelancaran Honor 20 telah ditetapkan pada hari ini, 21 Mei 2019 di London. Ia diikuti dengan majlis pelancaran di Kuala Lumpur, yang akan diadakan pada 23 Mei 2019.

Bersamaan pelancaran di Malaysia, Honor Malaysia juga mengumumkan akan membuka tempahan awal Honor 20 dari 24 Mei dan mula menjualnya pada 29 Mei. Tetapi tempahan awal ini terpaksa ditangguhkan.

Honor Malaysia hari ini memaklumkan majlis pelancaran di Kuala Lumpur masih berjalan seperti dijadualkan, pada 23 Mei 2019. Tetapi tempahan awal terpaksa ditangguhkan ke satu tarikh yang akan dimaklumkan kemudian. Ia berikutan masalah logistik yang dihadapi, membuatkan stok tidak dapat diterima pada waktu yang dirancang. Bermakna, tarikh jualan juga dianjakkan ke tarikh lain.

Tidak dapat juga dipastikan adakah perkara ini ada kena mengena dengan larangan Amerika terhadap Huawei. Honor Malaysia menyatakan, maklumat lanjut akan diumumkan menerusi Facebook Honor Malaysia.

Sebelum ini, Honor Malaysia mengumumkan tempahan awal Honor 20 akan dibuka dari 24-28 Mei 2019, menyediakan hadiah bernilai RM500 iaitu beg Honor, speaker Honor SoundStone dan gelang pintar Honor Band 4.

Pelancaran Honor 20 di London akan berlangsung pada pukul 9 malam ini waktu Malaysia. Ia boleh ditonton secara langsung menerusi Facebook SoyaCincau BM.

Sumber Gambar: @IshanAgarwal24

BACA  Penduduk Sabah Boleh Nikmati Sambungan Internet 1Gbps Daripada Digi