Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKP dijangka tamat dalam

PKP dijangka ditamatkan pada 14 April, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Rekaan skrin berlubang, kamera menegak Samsung Galaxy Note 10 terbocor!

Baru-baru ini, susunan kamera utama Samsung Galaxy Note 10 terbocor menerusi media sosial, Twitter.

Terbaru, pembocor berita Ice Universe, mengesahkan gambaran penuh rekaan Samsung Galaxy Note 10 yang dihasilkan oleh Ben Geskin. Menerusi gambaran itu, ia menunjukkan rekaan skrin berlubang tengah pada bahagian atas skrin untuk kamera hadapan.

Bukan itu sahaja, ura-ura mengatakan Samsung Galaxy Note 10 yang bakal hadir dengan persediaan dwikamera pada bahagian hadapan adalah salah. Sebaliknya, peranti keluaran Samsung itu akan datang dengan satu kamera sahaja pada bahagian hadapannya.

Rekaan menegak pada kamera belakang peranti itu telah disahkan dan ia memiliki 4 kamera. Tiga kamera iaitu kamera utama, kamera sudut lebar dan kamera telefoto, ditempatkan dalam satu kumpulan di sebelah kiri pada belakang peranti.

Manakala, LED flash, kamera ToF dan flood illuminator ditempatkan dalam satu kumpulan. Ia juga disusun di sebelah kumpulan kamera utama.

Walau bagaimanapun, rekaan kamera tersebut dikatakan penuh kontroversi kerana ia dikhabarkan meniru rekaan telefon pintar lain. Sama-sama kita nantikan berita selanjutnya mengenai telefon pintar keluaran Samsung ini pada akan datang.

Sumber: GSM Arena, Phone Arena

BACA  Grab Kongsi Inisiatif Yang Mereka Ambil Untuk Bendung COVID-19