fbpx

Mi Band 4 Kekal Jadi Raja Harga Patut Walau Diperkasa AMOLED

Sejak generasi pertama Mi Band, ia tak lekang daripada mulut pengguna yang sensitif harga kerana ini adalah gelang kecergasan berjenama yang paling murah anda boleh dapatkan dalam pasaran setakat ini. Iterasi keempat Mi Band 4 turut mengekalkan DNA yang sama apabila dijual pada harga bermula RMB 169 (RM101) sungguhpun nyata ditambah baik daripada generasi sebelumnya.

Daripada juah, rupanya saling tak tumpah seperti Mi Band 3, tapi Mi Band 4 kini hadir dengan paparan yang lebih besar, 0.95″, dan paparannya kini menggunakan panel AMOLED yang lebih terang serta dilapisi kaca terbaja untuk lebih keselamatan.

Selain menerima panel paparan baru, ciri-ciri lain Mi Band 3 masih dikekalkan. Contohnya kekalisan air sehingga 5ATM yang membolehkannya dibawa bersama ketika anda berenang di dalam kolam. Bagi meningkatkan kecekapan bateri, Xiaomi menaik taraf Bluetooth-nya kepada versi 5.0 BLE yang turut menambah baik jarak sambungan maksimum antara gelang dan telefon.

Mi Band 4 juga hadir dalam versi NFC. Namun ia macam tak berapa berguna untuk pengguna di luar China kerana ia cuma menyokong sistem pembayaran AliPay sebagai saluran pembayaran. Tapi, versi yang lebih mahal ini juga ada satu trik yang menarik. Ia menyokong arahan suara untuk anda mengawal perkaksan pintar di rumah anda.

Untuk harga, Mi Band 4 dijual pada harga bermula RMB 169 (RM101) dan untuk versi NFC ia dijual pada harga RMB299 (RM138). Ada juga edisi khas Avenger yang dijual pada harga RMB329 (RM199).

BACA  Mi 9T Pro dijual RM100 lebih murah untuk masa terhad dan penghantaran lebih lama