Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Dec, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Ini rupa sebenar Google Pixel 4!

Banyak gambaran Pixel 4 telah tersebar kebelakangan ini, memperlihatkan rupa yang dikatakan bakal menjadi telefon pintar terbaru keliaran Google kelak. Mungkin bosan dengan berita terbocor begini, Google sendiri telah berkongsi rupa sebenar Pixel 4.

Perkongsian gambar Pixel 4 tersebut dimuat naik oleh @madebygoogle di Twitter. Walaupun gambar tersebut hanya menunjukkan bahagian belakang, ia memberi beberapa petunjuk penting.

Paling utama, ia mengesahkan tentang penggunaan lebih dari satu kamera belakang di Pixel. Sebelum ini, Google berpegang dengan konsep satu kamera belakang dan menggunakan kecanggihan teknologi perisian untuk memproses gambar, menjadikan hasil kamera di Pixel sebagai salah satu terbaik.

Gambar tersebut jelas menunjukkan modul kamera empat segi yang besar di belakang. Modul itu mengandungi dua lensa besar dan satu lensa kecil, mungkin juga sensor autofokus laser, bersama LED Flash. Ada juga satu lubang kecil di tepi LED Flash, kelihatan seperti lubang mikrofon.

Seperkara lagi, tiada pengimbas capjari terdapat di dalam gambar ini. Ini mugkin menunjukkan Google akan memasang pengimbas capjari dalam skrin di Pixel 4.

Dapat juga dilihat, satu butang di sebelah kanan telefon yang kelihatan seperti butang kuasa. Tetapi tiada pula butang untuk kawalan bunyi. Apakah ia satu lagi rahsia yang tidak diketahui ramai lagi?

Tahun lepas, maklumat dan gambar peranti Pixel 3 telah terbocor secara meluas beberapa minggu sebelum pelancaran. Kali ini, mungkin Google mahu mendahului pbocor berita begini dengan memperlihatkan secara terus produk yang bakal dilancarkan mereka.

BACA  Samsung Galaxy Z Fold 2 baiki kelemahan terbesar Galaxy Fold

Walaupun masih belum diumumkan tarikhnya, Pixel 4 dijangka akan dilancarkan sekitar bulan Oktober depan. Apakah ada lagi kejutan akan dibawa Google sebelum ia dilancarkan? Kita tunggu dan lihat.