Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKP dijangka tamat dalam

PKP dijangka ditamatkan pada 14 April, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

eSIM kini tersedia untuk semua penguna Digi

Akhirnya Digi kini menyediakan eSIM untuk penggunanya. Bagaimanapun, ia hanya boleh digunakan bersama peranti iPhone terbaru sahaja. Ini juga memberikan peluang kepada pengguna Digi yang memiliki iPhone untuk menggunakan fungsi dua SIM.

eSIM ini boleh digunakan pelanggan prabayar, pascabayar dan jalur lebar Digi. Pengguna pascabayar baru yang berpindah dari talian lain juga boleh mendapatkan eSIM. Buat masa ini, peranti yang boleh menggunakan eSIM Digi ialah iPhone XS, iPhone XS Max and the iPhone XR. Lebih banyak peranti akan ditambah di kemudian hari.

Untuk mengaktifkannya, pengguna perlu mengimbas kod QR dan peranti tersebut perlu menjalankan sistem operasi iOS 12.2 dan ke atas.

Menurut soalan lazim, eSIM Digi ini percuma untuk masa terhad dan ia boleh mendapatkannya di Stor Digi yang terlibat di seluruh negara. Bagaimanapun, pengguna Digi Prepaid dan Digi Postpaid Family tidak boleh terus mengaktifkan eSIM. Mereka perlu mendapatkan kad SIM fizikal dahulu kemudian bertukar kepada eSIM selepas selesai pendaftaran.

Jika mahu bertukar kembali ke kad SIM fizikal, Digi akan mengenakan bayaran untuk pertukaran itu. Pertukaran ke telefon pintar lain pula memerlukan pengguna mendapatkan kod QR eSIM yang baru di Stor Digi.

Terima kasih Brandon dalam Facebook Group RKMD kami atas tip ini.

Sumber: Digi

BACA  1GB data percuma setiap hari dan panggilan percuma dengan tambah nilai di Digi