Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKP dijangka tamat dalam

HARI

PKP dijangka ditamatkan pada 9 Jun, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Sebahagian kecil papan induk Macbook Air bermasalah, boleh diganti percuma

Dalam satu edaran notis dalaman, Apple mengesahkan mereka telah menemui masalah berkaitan papan induk logik Macbook Air dalam kuantiti yang sangat kecil. Apple Store dan pusat servis sah Apple telah dimaklumkan untuk menukar papan induk logik terhadap Macbook Air yang terlibat tanpa sebarang kos kepada pelanggan.

Perkara ini dilaporkan oleh 9to5Mac, yang telah mendapatkan notis dalaman tersebut. Laptop yang terlibat adalah Macbook Air 2018 13-inci Retina, dengan nombor siri tertentu. Apple dikatakan akan menghantar emel kepada pemilik Macbook Air yang berkaitan, atau pengguna boleh membawa sendiri laptop tersebut ke Apple Stor atau pusat servis sah Apple untuk diperiksa.

Agak pelik kerana Apple masih belum mengumumkan isu ini dan penggantian percuma di dalam laman sesawang “Exchange and Repair Extension Programs”. Kadang-kadang, Apple tidak akan mengumumkan secara terbuka kerana ia melibatkan jumlah yang sangat kecil, tetapi tidak dapat dipastikan apakah kriteria untuk Apple tidak memberitahu orang ramai.

Dalam dokumen notis tersebut, Apple menyenaraikan masalahnya berkaitan kuasa tetapi tidak menerangkan dengan lebih terperinci. Carian Google pula mengaitkan beberapa MacBook Air 2018 tidak dapat dihidupkan walaupun baru dibeli.

Jika anda merasakan terdapat masalah kuasa pada laptop Macbook Air 2018 anda, boleh cuba mengunjungi pusat servis sah Apple untuk diperiksa.

Sumber: 9t05Mac

BACA  7 perkara yang anda perlu tahu tentang "Pemberitahuan Pendedahan COVID-19 Apple-Google"