Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Dec, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

ASUS ROG Phone 2 dengan skrin 120Hz akan dilancar 23 Julai

Telefon pintar ASUS ROG Phone merupakan salah satu telefon gaming terbaik tahun lepas. Ia memenuhi semua ciri-ciri yang diperlukan untuk bermain game di telefon pintar dengan jayanya. Kini sudah hampir setahun selepas pelancarannya, mungkin sudah tiba untuk penggantinya diperkenalkan.

ASUS dilaporkan akan mengadakan majlis pelancaran produk baru ROG pada 23 Julai 2019. Satu poster berkenaan majlis pelancaran tersebut telah tersebar di internet. Majlis pelancaran tersebut akan diadakan di Beijing, China dan ia diadakan dengan kerjasama ROG dan Tencent Games.

Tencent Games merupakan pembangun pelbagai permainan yang popular, salah satu darinya ialah PlayerUnknowns BattleGrounds (PUBG). Pastinya ada games yang akan digandingkan bersama peranti atau perkakas ASUS ROG dalam majlis ini.

Walaupun tidak mengatakan apakah yang akan dilancarkan, ramai yang telah berspekulasi bahawa salah satu peranti yang akan dilancarkan nanti ialah telefon pintar ROG Phone 2. Ini kerana ia telah diberi petunjuk dalam satu poster sebelum ini, sekali lagi dengan kerjasama ROG dan Tencent Games.

Dalam poster tersebut, satu perkara telah diberitahu iaitu ROG Phone 2 akan datang dengan skrin 120Hz, lebih baik dari ROG Phone yang memiliki skrin 90Hz. Walaupun tiada maklumat lain diberikan tetapi dijangka ia akan dilengkapi pemproses Snapdragon 855 serta beberapa ciri-ciri gaming seperti yang ada pada ROG Phone pertama.

Apakah ROG Phone telefon gaming terbaik untuk anda? Harapnya ASUS akan menjadikan ROG Phone 2 jauh lebih baik dan mengekalkan kehebatan yang sedia ada di ROG Phone.

[Sumber: GSMArena, weibo]

BACA  TV Pintar Realme 'akan datang' dipamer di pembukaan Stor Realme Sunway Pyramid