fbpx

Anda Boleh Tempah Mi A3 Pada Harga Sekitar RM1,000

Nampaknya ketibaan Mi A3 ke Malaysia adalah lebih awal daripada yang dijangka. Bila tiba kelak, ini adalah telefon Android One yang pertama memasuki Malaysia untuk tahun 2019. Mobile2Go telah dikesan menyenaraikan Mi A3 set AP dan boleh didapati seawal 15 Julai 2019.

Harganya agak menarik, walaupun mereka jadi antara yang terawal membawa masuk telefon ini, Mi A3 bakal dijual pada harga RM1,098. Tidaklah menghariankan kerana sudah tentu ia akan mendapat tentangan sengit daripada produk seperti Realme 3 Pro, Mi 9 SE, Mi 9T, Redmi K20, dan sebagainya.

Pada saya, ia miliki satu kelebihan unik apabila iai hadir membawakan cap Android One, sesuatu yang amat niche dalam tahun 2019. Golongan yang akan membelinya pun pastinya yang sudah masak dengan produk seperti Pixel dan Nexus.

Untuk spesifikasi, Xiaomi Mi A3 akan digerakkan SoC Snapdragon 665 dan dibekalkan RAM 4GB serta storan 64GB. Bahagian mukanya ada panel AMOLED sebesar 6.09″ beresolusi HD penuh.

Di jabatan pengimejan, ia menggunakan konfigurasi trikamera belakang dengan kamera utama 48MP, kamera ultralebar 8MP dan kamera bokeh 2MP. Selfie pula diambil menerusi kamera bersensor 32MP.

Rujuk senarai produk ini di Mobile2Go untuk maklumat lanjut.

Sumber: Gambar Pemuka

BACA  Redmi K30 akan dilancar sebagai telefon Xiaomi pertama dengan dwi-mod 5G