Xiaomi mencari sukarelawan untuk uji masalah skrin Pocophone F1

Ribut Pocophone F1 melanda dunia tahun lepas apabila tampil sebagai telefon pintar berkuasa Snapdragon 845 paling murah di pasaran. Ia juga mengejutkan orang ramai apabila dipilih di tempat kedua, dalam ujian buta kamera oleh MKBHD, walaupun spesifikasi kameranya tidak seberapa.

Tetapi ada satu perkara yang menerima banyak aduan dari pengguna, masalah skrin. Lambat input, salah tekan dan skrin hang antara banyak aduan yang disuarakan pengguna Pocophone F1. Perkara ini kini mendapat perhatian ketua Pocophone Global, Alvin Tse.

Alvin menyatakan, mereka kini mencari Pocophone F1 yang dikatakan menghadapi masalah screen freezing, ghost touch & touch lag. Peranti ini akan dikumpul secara sukarela.

Sesiapa yang mahu menghantar Pocophone F1 mereka untuk diperiksa, boleh memberikan user ID, maklumat perhubungan dan isu yang dihadapi, ke emel [email protected], bukan ke emel @xiaomi.com ya.

Pasukan mereka akan memeriksa semua aduan dan jika aduan anda terpilih, mereka akan menghubungi anda untuk langkah selanjutnya tentang bagaimana dan bila telefon tersebut boleh dihantar.

Jika telefon Pocophone F1 anda ada masalah skrin, boleh berhubung dengan Xiaomi untuk diperiksa lebih lanjut.

Sumber: FirstPost