Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKP dijangka tamat dalam

HARI

PKP dijangka ditamatkan pada 9 Jun, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Misteri bingkai tebal di Pixel 4

Sebelum ini kita telah didedahkan dengan gambaran Pixel 4 XL oleh OnLeaks dan seterusnya, Google sendiri berkongsi sedikit rupa telefon tersebut. Kini, OnLeaks kembali mendedahkan gambaran untuk Pixel 4 yang lebih kecil.

Secara kasar, tidak ada perbezaan antara Pixel 4 dan Pixel 4 XL dalam gambaran ini. Ia memiliki modul kamera empat segi sama di belakang, serta bingkai depan yang amat tebal di atas dan bawah skrin.

Pixel 4 kekal tiada jek audio 3.5mm dan tidak kelihatan pengimbas capjari fizikal di belakang. Bermakna, ia akan menggunakan pengimbas capjari di dalam skrin.

Satu perkara yang sangat pelik pada Pixel 4 ialah bingkai yang teramat tebal di atas telefon. Ia bukannya takuk seperti di Pixel 3. Bingkai ini dilihat memuatkan dua kamera di sebelah kiri dan ruang kosong yang besar di sebelah kanan.

Ice Universe mengukuhkan kenyataan ini apabila berkongsi rupa pelindung skrin untuk Pixel 4. Menurut beliau, bahagian kanan ini akan membawakan teknologi yang baru pada telefon pintar.

Ada yang mengatakan, Google akan memasang teknologi Projek Soli ke dalam Pixel 4. Ia merupakan sebuah teknologi yang boleh mengesan pergerakan dan gerakan dengan amat tepat dan jitu. Projek Soli pertama kali diperkenalkan semasa Google I/O 2015.

Pixel 4 dan Pixel 4 XL dijangka akan dilancarkan menjelang hujung tahun ini. Dalam menghasilkan Pixel, Google jarang mengikut trend semasa seperti menggunakan hanya satu kamera belakang sehingga Pixel 3. Adakah teknologi baru di Pixel 4 nanti cukup menarik minat pengguna?

BACA  Kandungan filem dan drama di Dimsum kini boleh dilayari di Huawei Video

Sumber: igeeksblog, GSMArena