fbpx

Galaxy Book S Janjikan Hayat Bateri Sehingga 23 Jam

Selain Samsung Galaxy Note 10 dan Note 10+, gergasi Korea itu juga melancarkan laptop yang diperkasa Snapdragon 8cx. Samsung Galaxy Book S secara ringkasnya adalah seperti telefon yang digabungkan dengan perkakasan-perkakasan laptop.

Galaxy Book S adalah laptop dengan paparan sebesar 13″ dengan fizikaliti seakan ultrabook. Tapi menurut Qualcomm, ia berada dalam kelasnya yang tersendiri iaitu Always Connected PC (ACPC). Untuk paparan, ia ada paparan FHD daripada jenis TFT yang peka sentuhan.

Laptop jenis ini menjarakkan diri mereka daripada arus perdana apabila diperkasa SoC berasaskan teras ARM. Selain itu, laptop ini menjalankan Windows 10 edisi ARM berbanding kebiasaannya berasaskan X86.

Ia juga ada slot dwi-SIM hibrid untuk anda masukkan sama ada 2 kad SIM ataupun 1 SIM dan 1 mikro-SD. Satu port USB-C juga hadir untuk tujuan mengecas dan juga sambungan data. Atas papan utama, anda boleh temui RAM seluas 8GB dan storan sama ada 256GB ataupun 512GB.

Hayat bateri seperti yang dikongsikan Samsung nampaknya mengagumkan. Mereka menjanjikan hayat bateri sehingga 23 jam lamanya melalui bateri berkapasiti 42Wh.

Galaxy Book S akan mula dijual di A.S pada harga USD 999 ataupun RM 4,191 tapi berikta ketibaannya di Malaysia tidak pula diketahui.

BACA  Samsung sediakan kemaskini Android 10 serentak untuk peranti bajet dan flagship