Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKP dijangka tamat dalam

HARI

PKP dijangka ditamatkan pada 9 Jun, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Samsung Galaxy Fold Bakal Buka Lembaran Baru Di Malaysia September Ini

Selain Samsung Galaxy Note 10, ada satu lagi telefon yang akan tiba di Malaysia dan ia tentunya mengujakan anda. Menurut sumber yang boleh dipercayai, Samsung Galaxy Fold akan mula dijual dalam pasaran Malaysia bermula September ini.

Ia bukanlah Galaxy Fold yang diumumkan awal tahun ini, tetapi adalah versi yang telah ditambah baik. Jika anda tidak mengikuti perkembangan telefon ini, Galaxy Fold tidak sempat dikomersialkan dek terdapat masalah teknikal padanya terutamanya pada bahagian lipatan telefon ini.

Jadi Samsung mengambil keputusan untuk melengahkan penjualan Galaxy Fold untuk mereka memanfaatkan sepenuhnya masa yang ada untuk memperbaik kekurangan yang ada pada Fold yang pertama.

Dua minggu lalu, Samsung ada melaporkan yang mereka sudahpun berjaya mengatasi masalah yang melanda Galaxy Fold dan bersedia untuk memperkenalkannya semula kepada pengguna.

Untuk harga, kami diberitahu yang sebuah Galaxy Fold akan berharga sekiar RM8,000 kelak. Untuk rujukan, di U.S, telefon itu dijual pada harga USD 1,980 ataupun USD 8,328.

BACA  ISOCELL GN1, sensor Samsung pertama yang gabungkan Tetracell dan Dual Pixel dalam satu pakej