Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Mac, 2021

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Gangguan di KLIA, penumpang diminta hadir 4 jam lebih awal dari masa penerbangan

Sambungan internet di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) dan KLIA2 terganggu pagi ini, memberi kesan kepada sistem mendaftar masuk di kaunter KLIA. Sehubungan itu, pengurusan KLIA, Malaysia Airports Holdings Berhad (MAHB) menasihatkan pengguna untuk datang 4 jam lebih awal dari waktu perlepasan untuk mengelakkan dari terlepas penerbangan mereka.

Dalam kenyataan rasmi yang dikeluarkan MAHB, mereka telah mengerah kira-kira 500 petugas untuk membantu penumpang di lapangan terbang. Penumpang juga dinasihatkan untuk mendaftar masuk lebih awal menggunakan laman web atau aplikasi syarikat penerbangan.

Gangguan ini telah dikesan sejak malam semalam dan ia telah membuatkan beberapa sistem tidak berfungsi, antaranya sambungan WiFi, paparan maklumat penerbangan, kaunter daftar masuk serta sistem pengurusan bagasi. Gangguan ini dijangka akan berlarutan sehingga ke malam ini.

Orang ramai dinasihatkan untuk menghubungi khidmat bantuan CARE Ambassador di talian 03 8776 2000 bagi mendapatkan maklumat lanjut mengenai penerbangan. Dapatkan juga berita terkini menerusi Facebook Malaysia Airports dan twitter @MY_Airports.

Sumber: MalayMail

BACA  Telegram terima 25 juta pengguna baru dalam 3 hari, capai lebih 500 juta pengguna aktif sebulan