fbpx

Telefon Berbateri 6,000mAh Samsung Diberi Nama Galaxy M30s

Minggu sudah kami ada laporkan yang Samsung akan lancarkan sebuah telefon yang dilengkapi bateri 6,000mAh, terbesar setakat ini dalam telefon Samsung. Hari ini kita ketahui yang telefon itu ialah Samsung Galaxy M30s.

Telefon ini dijadualkan pelancarannya pada 18 September ini di India. Daripada sudut spesifikasi, tak banyak yang diketahui selain bateri gergasinya. Antara yang pasti adalah ia hadir dengan konfigurasi trikamera belakang dengan salah satu kamera itu ada resolusi 48MP. Baki 2 kamera lain berkemungkinan besar kamera ultralebar dan bokeh.

Di bahagian muka, ia menggunakan paparan Infinity-U sebesar 6.4″ pada resousi FHD+. Bagusnya telefon ini adalah ia menggunakan panel sAMOLED yang tentunya menyumbang pada kecekapan tenaga telefon ini.

Keluarga Galaxy M di Malaysia

Di Malaysia, Samsung tidak membawa masuk M30 sebaliknya kita cuma ada M20 dan M10 yang boleh anda beli pada harga bermula RM449. M20 ada bateri terbesar dengan 5,000mAh dan berharga RM799. Kalaupun M30s masuki Malaysia, harganya sudah tentu lebih tinggi daripada RM800, dalam wilayah Realme 3 Pro, Mi 9 SE, dan sebagainya.

Sumber: IndiaToday

BACA  Mi 9T Pro dijual RM100 lebih murah untuk masa terhad dan penghantaran lebih lama