Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Dec, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Guna Aksesori Ini Untuk Berikan Sistem Penyejukan Berkelas Komputer Untuk iPhone Anda

Haba adalah musuh barangan elektronik. Suhu yang terlalu tinggi pada komputer sering kali menyebabkan fenomena thermal throttling, keadaan apabila komputer mengehadkan kelajuan CPU untuk mengurangkan penghasilan haba. Untuk pengguna iPhone, thermal throttling bukan lagi masalah bila anda gunakan sistem penyejukan cecair berkelas komputer menerusi aksesori ini.

Ia adalah satu penyelesaian yang unik kerana casing telefon, selain menyediakan grip pemegang yang selesa, ia turut berfungsi sebagai radiator untuk menyerap haba daripada telefon kepada cecair yang mengalir melalui casing ke tangki cecair dengan bantuan pam.

Daripada iklan, ia memberikan prestasi penyejukan yang baik, daripada 48.5 kepda 26.5 darjah Celcius. Malah, mereka menyarankan anda menggunakan air berais untuk kesan menyejukan yang lebih padu.

Kami tidak mencuba aksesori ini dan tidak boleh mengesahkan kebenarannya. Tapi, ia cuma berharga RM41 dan apa salahnya untuk mencuba bukan? Aksesori ini menyokong iPhone 6, 7, 8 Plus, X, XS, dan XR. Layari laman produkdi Lazada untuk maklumat lanjut.

BACA  Black Shark 3S dengan skrin lebih laju akan dijual di Malaysia