fbpx

Beli belah di Taobao dan Tmall kini boleh bayar guna Touch n Go eWallet

Adakah anda sering membeli-belah di laman e-dagang terkemuka di China, Taobao dan Tmall? Jika ya, anda boleh membuat bayaran lebih mudah apabila Touch n Go eWallet kini diterima sebagai pilihan untuk mmebuat bayaran di kedua-dua platform tersebut.

Taobao dan Tmall adalah laman pasaran e-dagang terbesar dunia dengan pengguna aktif bulanannya sebanyak 755 juta orang dicatat pada bulan Jun 2019.

Kemudahan ini disediakan menerusi kerjasama REVENUE Group Berhad (Revenue) dengan TNG Digital Sdn Bhd (TNG Digital). Revenue menyediakan perkhidmatan pembayaran, dikenali sebagai revPAY yang yang memudahcara penerimaan pembayaran bagi pelanggan Taobao dan Tmall di Malaysia.

Pengguna di Taobao dan Tmall boleh menggunakan Touch ‘n Go eWallet untuk membeli-belah di kedua-dua laman e-dagang tersebut dan melakukan pembayaran menggunakan aplikasi e-wallet pada platform eWallet revPAY milik REVENUE.

Touch ‘n Go eWallet menawarkan pilihan gaya hidup yang luas – daripada pembelian tiket wayang, pembelian runcit hingga F&B dan hiburan. Selain itu, Touch ‘n Go eWallet juga menerajui mobiliti menerusi pengenalan system PayDirect dan RFID bagi pembayaran tol lebuhraya.

Sehingga kini, Touch ‘n Go eWallet memiliki lebih 5 juta pengguna berdaftar dan sedia menerima pembayaran menerusi lebih 80,000 peniaga.

BACA  e-Tunai Rakyat: Anda Dapat RM30, Kerajaan Dapat Lebih Daripada Itu