Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Aug, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Kerajaan Tawar Diskaun 50% Saman Trafik Sempena Putrajaya Open Day

Kalau anda tertunggu-tunggu diskaun untuk bayar saman trafik, masanya akan tiba. Bersempena dengan Putrajay Open Day (POD) yang akan berlangsung antara 4 Oktober hingga 6 Oktober 2019 ini, Kementerian Dalam Negeri akan adakan promosi diskaun saman trafik sehingga 50% bergantung pada kesalahan.

Selain Kementerian Dalam Negeri, hampir kesemua kementerian utama kerajaan turut menawarkan perkhidmatan masing-masing. Menariknya, ada perkhidmatan shuttle bus percuma dari tempat letak kereta yang disediakan, jadi anda tak perlu berjalan jauh untuk bergerak antara tempat pameran.

Antara aktiviti menarik yang akan berlangsung di POD

Antara kementerian yang terlibat adalah seperti Kementerian Belia & Sukan yang akan membukan Gym mereka secara percuma pada 5 Oktober 2019. Kemudian, Kementerian Pertanian & Industri Asas Tani akan adakan jualan buah-buahan tempatan. Angkatan Tenteram Malaysia turut akan mempamerkan aset-aset ketenteraan mereka. Kalau anda dah lama tak gosok gigi, ada pemeriksaan gigi percuma untuk pastikan gigi anda masih berfungsi.

Untuk yang sedang cari kerja, karnival kerjaya akan diadakan. Pencinta kucing? Putrajaya Animal Lovers Fiesta akan menampilkan haiwan peliharaan yang comel-come di sana. Paling menarik, jangan lepaskan peluang untuk mendapatkan maklumat tentang perumahan SPNB & PRIMA daripada Kementerian Perumahan & Kerajaan Tempatan.

Layari laman rasmi POD untuk maklumat lanjut.

BACA  Promosi tambang harga tetap AirAsia dari RM88 sehala selama 3 hari sahaja