Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Aug, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Digi WiFi kini tersedia di lebih 7,000 lokasi seluruh negara

Hasil kerjasama yang diumumkan di antara Digi dan TM Global, Digi WiFi kini tersedia untuk digunakan di lebih 7,000 lokasi hotspot di seluuh Malaysia. Ia merupakan perkhidmatan internet tanpa had yang disediakan secara eksklusif untuk pengguna Digi.

Digi Wifi kini terdapat di kawasan berkepadatan tinggi seperti pusat membeli-belah, pusat perniagaan, universiti, kampus dan pusat tarikan pelancongan. Pengguna talian mudah alih Digi boleh menikmati internet tanpa had kuota dengan kelajuan sehingga 4Mbps pada harga serendah RM1.

Untuk menggunakan Digi WiFi, mula-mula sekali perlu mencari lokasinya. Ia boleh dikesan menerusi laman web Digi Wifi atau aplikasi MyDigi. Selepas berada di lokasi Digi WiFi, sambungkan peranti atau laptop ke #DigiWifi. Buka pelayar internet dan ia akan membawa ke muka pengaktifan. Ikuti langkah di skrin untuk membeli pas internet menggunakan nombor Digi anda. Sila pastikan anda mempunyai baki atau kredit yang mencukupi untuk membeli pas internet Digi WiFi. Kod pengaktifan akan dihantar melalui SMS.

Pas internet yang dibeli sah digunakan dalam masa 24 jam selepas pengaktifan. Jika anda membeli pas 2 jam, kemudian menggunakan internet Digi WiFi selama 1 jam dan memutuskannya, anda masih boleh menyambung semula dan menghabiskan baki 1 jam pada bila-bila masa sahaja dalam tempoh 24 jam.

Digi kini menawarkan diskaun 50% untuk pembelian pas Digi WiFi sehingga 31 Oktober 2019. Untuk maklumat lanjut, layari laman web Digi WiFi.

BACA  Mengapa semakin banyak syarikat berhenti beriklan di Facebook Ads pada bulan Julai?